Cursus tekenen, schilderen, aquarelleren

8 lessen op de vrijdagmiddag van 14.30 – 17.00 uur:

23 augustus, 6 september, 20 september, 4 oktober, 18 oktober, 8 november, 22 november en 13 december 2024

Kosten: € 300,00 incl. 21% btw. Een losse les (als er plek is): € 40,00 incl. 21% btw

In deze serie lessen wordt zowel gewerkt naar waarneming aan de hand van model (gekleed voor elkaar poseren) en landschap, als naar verbeelding met thema’s, waarbij eigen ideeën uitgewerkt kunnen worden. Bij het werken naar de waarneming bestuderen we verhoudingen en het weergeven van diepte en plasticiteit, waarbij we werken met zwart-wit materialen als potlood, houtskool en inkt. Wie wil kan daarna ook kleur gebruiken, bijvoorbeeld pastelkrijt en aquarel.
Bij het werken naar de verbeelding toon ik beeldend werk van klassieke en hedendaagse kunstenaars om verschillende stijlen en mogelijkheden van teken- en schilderkunst te oefenen. Bij het thematisch werken gaan we ook aandacht besteden aan andere manieren van verbeelden dan een ‘leuk plaatje natekenen’.


Beginnende tekenaars zijn welkom. Ieder wordt op zijn eigen niveau begeleid.
De gevorderde cursist kan in deze lessen de eigen tekentechnieken verdiepen en wordt geïnspireerd tot meer durf en nieuwe invalshoeken. Omdat we in kleine groepjes werken is er veel aandacht voor de persoonlijke begeleiding. Door de grote diversiteit leer je ook van elkaar.

Neem altijd je schetsboek, schilder/tekenmateriaal en penselen etc. mee. Voor papier, koffie en thee wordt gezorgd.

Aanmelden kan per telefoon of e-mail. Zie contact.