tekenles online

Vier maanden geleden kwam er door de nieuwe lockdown weer een einde aan het geven van tekenlessen. Aanvankelijk greep ik terug op het filmen van tekenopdrachten en het uitwisselen van de resultaten via whatsapp, maar daarbij miste ik de interactie. Eind januari ben ik met 7 cursisten gestart met Zoom-bijeenkomsten. Naar omstandigheden bevalt dit goed en zijn we inmiddels gestart met een tweede serie van zes Zoom-samenkomsten van 15.00 tot 16.00 uur op de vrijdagmiddag. Dan bekijken en bespreken we elkaars tekeningen en geef ik een nieuwe opdracht. Om niet alles alleen maar online te zien, sturen we elkaar ook wekelijks ‘brievenbuskunst’ of, zoals wij het noemen ‘aan-tekeningen’ (een collage of tekening gericht aan…). Altijd een feest om in je brievenbus iets te vinden dat een mede-cursist voor jou gemaakt heeft.