Workshops tekenen met takken

Een korte workshop tijdens Fête de la Nature, in het Natuurcentrum Gorinchem op zaterdag 3 september 2022 van 16.00 tot 17.30 uur.

prijs: € 5,00 p.p. / aanmelden: educatie@ncgorcum.nl

In deze vrolijke workshop werken we op diverse manieren met natuurlijke materialen. Tekenen kan namelijk met allerlei materialen op allerlei ondergronden; denk aan het tekenen met je vinger in het zand, een van de eenvoudigste manieren.

Komende zaterdag gaan we zelf penselen en kwasten maken van takken, touw, stenen, bladeren, bloemen etc. We gaan daarmee tekenen met (van te voren) zelfgebrouwen walnoten-inkt. We gaan onze arm verlengen met een tak, we laten de wind ons helpen en, als het een zonnige dag is, laten we ons inspireren door schaduwen. Met houtskool maken we tekeningen door te frotteren (‘rubben’) op boomschors, baksteen en andere ruwe oppervlakken. Wellicht vinden we ook nog inspiratie in de moestuin of keuken en pointilleren we met prei en broccoli. Hoe dan ook; de natuur stimuleert jouw vindingrijkheid en geeft jou hopelijk veel ideeën.

Na er een uur vrolijk op los te hebben geëxperimenteerd, exposeren we de tekeningen (als het niet regent) aan een lange waslijn in de dierenweide. Zo kunnen we met elkaar naar de resultaten te kijken, die wapperend in de natuur, een Fête zijn om naar te kijken!