buitentekenworkshops

Hoe heerlijk is het om er met een schetsboek op uit te trekken en te tekenen in de vrije natuur? Zeker nu we meer thuis zitten dan we gewend waren. Het verblijven in de vrije natuur, een beetje tot rust komen al krabbelend in een schetsboekje, en elkaars schetsen bekijken is een ervaring op zich. De omgeving van mijn atelier in het dorpje Kedichem, dat gelegen is aan de Linge, leent zich goed om het landschap te tekenen. Daarnaast is er buiten voldoende ruimte om afstand te bewaren en werken we met een groepje van max. 6 tekenaars (en 2 begeleiders).

Het schetsen van het landschap (of landschapselementen) doen we hoofdzakelijk in zwart/wit en grijstonen met diverse tekenmaterialen zoals potlood, houtskool, syberisch krijt en o.i.inkt. Ben je gevorderd of doe je meerdere keren mee, dan kan er ook in kleur gewerkt worden met diverse teken- en schildermaterialen zoals aquarelverf (of -potloden) en pastel- en oliekrijt. 

De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Neem een schetsboek, houtskool en/of siberisch krijt, een kneedgum en evt. een klapstoeltje of kleedje mee.

Stuur mij een mail (zie contactgegevens) als je vragen hebt of deel wilt nemen.