cursus: in de stijl van de meester

Binnenkort geef ik een praktische schildercursus met een vleugje kunsthistorie in het Gorcums Museum. Doe je mee?

21 november t/m 6 maart 2020 – Cursussen ‘In de stijl van de meester’
In deze cursus onderzoeken we de verschillende schilderstijlen van kunstwerken in de tentoonstelling Het Geheim van de Meester. Niet de techniek, maar de stijlkenmerken worden bestudeerd, besproken en uitgeprobeerd. Als cursist maak je een eigen werk in de schilderstijl van bijvoorbeeld Karel Appel, Piet Mondriaan, Claude Monet, of van een andere kunstenaar, die je zelf kiest uit de tentoonstelling. We schilderen de tentoongestelde schilderijen niet na, maar deze dienen als inspiratiebron voor het vinden van een eigen stijl.

De cursus van zes lessen wordt twee keer georganiseerd. Beide cursussen zijn volgeboekt.